Op zaterdag 27 mei zal in de Adriaanskerk om 19.30 het klarinet ensemble KLEZZ optreden. De toegang is vrij, wel zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van dit concert en het onderhoud van de kerk.

Het programma is:

Klarinetensemble

1)  Contrasto Grosso --  Jacob de Haan

2)  A Czech Roundabout -- Martijn Rondell

3)  Capricho Andaluz -- Martinez Rucker

4)  Chorale Variations -- Alfred Reed

5)  Danny Boy -- Traditional

6)  Xabia -- Salvador Salva

Klarinetkwartet

7) Twee tango's  -- Astor Piazzolla

a) La misma Pena

b) Adios Nonino

8) Aragonaise -- George Bizet

9) Japanese Rag -- traditional

Klarinetensemble

10 Palladio -- Karl Jenkins

11) Nella Fantasia -- Ennio Morricone

12) Abschied der Schlawin -- Henk Blom

13) Itamar Freilach -- Alexis Ciesla

De bezetting van KLEZZ is:

Eric van Dijk

Marian Vaane

Petra Warnar (ook solist)

Cynthia vd Heuvel

Daan vd Wekken

Riet Schlee

Eddy de Looff

Cees Lens

Hans Hogenstein

Lineke Boot

Kees vd Have

Hans Best (dirigent)

Al sinds haar oprichting in 1999 staat het klarinetensemble uit Zierikzee, KleZZ, onder de bezielende leiding van dirigent Hans Hest, klarinetdocent aan de Zeeuwse Muziekschool. Begonnen met een kleine groep van enkele leerlingen, is KleZZ inmiddels uitgegroeid tot een ensemble bestaande uit 18 leden met allemaal meerdere jaren ervaring op de klarinet.

Bijna alle soorten klarinetten zijn binnen KleZZ vertegenwoordigd, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet). Samen laten zij een gevarieerd repertoire horen, van klassiek tot jazz maar ook pop en uiteraard klezmer worden door de groep ten gehore gebracht. Naast het samenspel laten de leden tijdens concerten ook individueel hun kunsten zien, op de klarinet of zelfs als zangeres.

Laatste wapenfeit van Klezz is het uitbrengen van een eigen CD: “Zeeuws Riet”. Deze CD is begin dit jaar feestelijk gepresenteerd aan burgemeester Rabelink in FiZI in Zierikzee.  Het repertoire van vanavond zal deels bestaan uit werk van deze CD, aangevuld met recent repertoire. De CD is in de pauze en na afloop te koop.