Op 18 juni 2016  geven het saxophoon quartet "Vertigo"  en Anne Marith Boone een concert in de Adiraanskerk.

Aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19.15 uur). Entree € 10 (inclusief consumptie voor koffie of thee).

De netto-opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

Vertigo is onder andere te beluisteren via onderstaande link:

Vertigo Saxophone Quartet

Het Vertigo Saxophone Quartet werd in 2015 opgericht. De kwartetleden kenden elkaar van het spelen in verschillende ensembles en orkesten en van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aanvankelijk was het doel vooral muziek te spelen die de kwartetleden plezier bracht. Dit was vooral klassieke muziek, stukken uit het originele repertoire voor saxofoonkwartet en bewerkingen van de zogenaamde 'klassiekers'. Door meer speelervaring op te doen en veel met het publiek in gesprek te zijn, kwamen de vier dames er achter dat klassieke muziek door veel mensen als zwaar wordt ervaren. Daarom besloten zij om langzamerhand het repertoire aan te gaan vullen met muziek die beïnvloed is door jazz en pop muziek en waarin improvisatie een rol speelt. Inmiddels staan er ook wat eigen composities en arrangementen van Cheryl op het repertoire, die zij onder begeleiding van haar saxofoondocent Rolf Delfos maakt. Naast deze muzikale verandering, gaat Vertigo gaat zich steeds meer bezighouden met manier waarop zij zich aan het publiek presenteren. Vandaag bent u getuige van de allereerste voorzichtige stappen in de nieuwe richting van dit ambitieuze amateurkwartet. Naast oprichter Cheryl Oosterman (o.a. Door Samenwerking Sterk, Aarlanderveen) op baritonsax, spelen in Vertigo ook Wietske van den Heuvel (o.a. Andels Fanfare Corps, Andel en Nieuw Geluid, Den Haag), Monique Horlings (o.a. Hermes House Band en Brass Bells) en Willemijn van der Veen (o.a. Door Samenwerking Sterk, Aarlanderveen en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest). De Vertigo leden zijn leergierig en laten zich met regelmaat coachen door saxofonisten als Femke IJlstra (Prins Claus Conservatorium Groningen, Koninklijk Concertgebouw Orkest), Frank Timpe (Koninklijk Conservatorium Den Haag) en Rolf Delfos (Koninlijk Conservatorium Den Haag en Artez Conservatorium, Zwolle).

Anne Marith is onder andere te beluisteren via onderstaande link:

Anne-Marith Boone (2002) woont in Nieuwerkerk (ZLD). Al op hele jonge leeftijd ging ze mee naar concerten en vond daar vooral de piano altijd een erg mooi instrument. De muziek vond ze prachtig. Toen ze bijna 8 jaar was kreeg ze haar eerste pianoles. Eerst nog in Nieuwerkerk , daarna in Zierikzee en inmiddels heeft ze al weer een paar jaar les van Elaine van Oeveren in Brouwershaven. Toen ze 10 jaar was heeft ze voor het eerst op een concert een pianosolo mogen spelen. In 2013 heeft ze meegedaan aan het Nederlands Premiére Concours. Inmiddels heeft ze op verschillende concerten mogen spelen wat ze erg leuk vind. In maart 2014 heeft ze haar eerste cd mogen opnemen. Ze was toen 11 jaar oud.  Music to Dream... Geweldig leuk om te doen vond ze. Met deze cd steunde ze het goede doel Mercy Ships.  In februari 2016 is haar tweede cd Anne-Marith Boone uitgekomen. Deze cd is t.b.v Woord en Daad. De cd is opgenomen in de prachtige kerk van Dreischor. Dit jaar hoopt ze eind juni nog een derde cd op te nemen. Dit keer een kerstcd. Inmiddels heeft ze op vele concerten haar bijdrage mogen leveren op de piano.

Het programma is als volgt:

Old Hungarian Dances (from the 17th Century)   Ferenc Farkas

• Intrade

• Lassù

• Lapocka’s Tánc

• Ugrós

Histoires…                                                                      Jacques Ibert

1. arr. Robert Clérisse

• La meneuse de tortues d’or

• A giddy girl

• Bajo le mesa

Anne-Marith Boone