150 jaar Johannes de Heer | 1866-2016

“Grote Joh. De Heer Zangavond in Dreischor”

DREISCHOR – Op zaterdag 21 mei zal in de Grote of Adriaanskerk in Dreischor de Grote Joh. de Heer Zangavond worden gehouden. Het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van Arjan Breukhoven zal een aantal prachtige liederen zingen uit de gelijknamige bundel, begeleidt door organist Matthijs Breukhoven.

Het Rotterdamse mannenkoor, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zal in de historische kerk een keur van Joh. de Heer liederen uitvoeren, maar naast deze liederen zal het koor ook een aantal swingende negro spirituals zingen en andere prachtige liederen. Een zeer afwisselend programma zal worden uitgevoerd: koorzang en een enkele keer wordt gevraagd aan het publiek om ook mee te zingen. De organisten, vader en zoon, Arjan en Matthijs Breukhoven, zeker geen onbekenden in Dreischor, zullen tijdens het concert een aantal improvisaties spelen op het kerkorgel.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Joh. de Heer werd geboren. Een ondernemend mens die als evangelist in Engeland vele liederen ontdekte en bundelde in een naar hem genoemd liedboek.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10, - inclusief een consumptiebon.

PROGRAMMA:

Wij zingen samen lied 657

Het mannenkoor zingt:

Vol verwachting blijf ik uitzien                   | Fr. Léhar; arr. A. Breukhoven

Ik zie een poort wijd open staan                   | S.J. Vail; arr. A. Breukhoven

Is uw paspoort getekend?                              | J. Buurman; arr. A. Breukhoven

Wij zingen een medley van Joh. de Heer liederen

Het mannenkoor zingt:

Blijf mij nabij                                               | Th. Monk; arr. A. Breukhoven

Abba, Vader                                                  | D. Billbrough; arr. A. Breukhoven

Er is een God die hoort                                 | arr. J. de Graaff

Matthijs Breukhoven speelt